Veelgestelde vragen

Ik ga verbouwen. Is mijn woning dan ook verzekerd?

Ja, uw woning is dan ook verzekerd. Maar alleen voor schade door brand, ontploffing, blikseminslag en storm. U heeft tijdens uw verbouwing geen all risk dekking.

Ik verhuur mijn woning. Is die verzekerd?

Nee, wij verzekeren uw woning alleen als u daar zelf in woont. Een woning die u helemaal verhuurt aan anderen is niet verzekerd. Ook als u een deel van uw woning verhuurt, verzekeren wij de woning niet.

Mijn woning staat leeg. Moet ik dit doorgeven?

Ja, u bent verplicht om dit binnen twee maanden door te geven. Leegstaande woningen zijn kwetsbaar.  Er kunnen lekkages ontstaan die pas laat worden opgemerkt. Of vandalen kunnen vernielingen plegen aan de woning. Vanaf het moment dat uw woning leegstaat, is deze daarom alleen verzekerd voor schade door brand, ontploffing, blikseminslag en storm.

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Ja, zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd bij de woonhuisverzekering.

Voor welk bedrag ben ik verzekerd?

Wij werken niet met verzekerde bedragen. U krijgt bij ons de garantie tegen onderverzekering. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Kan ik mijn verzekering beƫindigen en wat is dan de opzegtermijn?

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Vallen bijgebouwen onder de woonhuisverzekering?

Ja, bijgebouwen zijn meeverzekerd onder de woonhuisverzekering. Een garage die aan uw woning vastzit of op het terrein van uw woning staat, is standaard meeverzekerd. Staat uw garage niet op eigen terrein, maar wel binnen 300 meter van uw woning? Deze garage kunt u apart meeverzekeren. In dat laatste geval is de garage verzekerd tot EUR 20.000,-.

Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Verhuist u naar een nieuwe koopwoning? Sluit dan voor de nieuwe woning een nieuwe woonhuisverzekering af.

Ik verhuis naar een nieuwe woning, maar mijn oude woning staat nog te koop. Wat moet ik doen?

Verhuist u naar een nieuwe koopwoning? Sluit dan voor de nieuwe woning een nieuwe woonhuisverzekering af. U kunt de oude verzekering aanhouden tot uw huis is verkocht.

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Om u een woonhuisverzekering aan te bieden met een zeer lage premie, geldt er een eigen risico. Het eigen risico is EUR 150,- per gebeurtenis. Dit betekent dat u de eerste EUR 150,- per gebeurtenis zelf betaalt. Bij schade door storm is het eigen risico EUR 250,- per gebeurtenis. U heeft geen eigen risico als u gebruik maakt van de herstelservice.

De All Risk dekking, wat houdt dat in?

De woonhuisverzekering verzekert schade door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen die u niet zelf in de hand had.

 
 

Contactinformatie:

010 448 88 75
Contactformulier

Digitale polismap:

Inloggen
Account registreren

Schade melden: