Veelgestelde vragen

Dekt mijn verzekering schade aan parket, laminaat of vloerbedekking?

Ja, deze schade is verzekerd. Maar alleen als uw parket, laminaat of tapijt niet is gelijmd of bevestigd is met spijkers of schroeven. In dat geval is de vloerbedekking onderdeel van uw woning. Deze schade valt dan onder uw woonhuisverzekering.

Moet ik uitrekenen wat de waarde van mijn bezittingen is?

Nee, dat is niet nodig. U heeft standaard garantie tegen onderverzekering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Zijn mijn spullen in de tuin of schuur meeverzekerd?

Ja, de spullen in de schuur zijn meeverzekerd. Denkt u er wel aan om de schuur af te sluiten om het risico op diefstal te verminderen. Diefstal uit de tuin is beperkt verzekerd. Tuinstoelen en tuintafels zijn wel verzekerd, maar fietsen bijvoorbeeld niet.

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Er geldt een eigen risico van EUR 100,- per gebeurtenis. Dit betekent dat u bij schade de eerste EUR 100,- zelf betaalt. Er geldt geen eigen risico als u gebruik maakt van de herstelservice. Het eigen risico van EUR 100,- voor mobiele elektronica vervalt niet, ook al maakt u gebruik van de herstelservice.

Spullen die staan in een vrijstaande garage binnen 300 meter van uw woning zijn ook verzekerd. Voor schade aan deze spullen geldt een eigen risico van EUR 500,-. Als u gebruikt maakt van de herstelservice is het eigen risico bij schade aan deze bezittingen EUR 400,-.

Wat houdt All Risk in?

De inboedelverzekering verzekert schade aan spullen in uw woning veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, inbraak of water. Plotselinge gebeurtenissen die u niet zelf in de hand had. Schade is niet altijd verzekerd, bijvoorbeeld als er opzet in het spel is. Ook slijtage is niet verzekerd.

Ik woon in een huurhuis. Moet ik mij verzekeren tegen glasschade?

Soms is een verzekering voor glasschade onderdeel van uw huurcontract. Vraag als u twijfelt aan uw verhuurder wie schade aan glaswerk moet betalen. Bent u niet verzekerd? Dan is het verstandig om bij uw inboedelverzekering een aanvullende dekking voor glasschade af te sluiten.

Zijn mijn zonnepanelen ook verzekerd?

Ja, uw zonnepanelen zijn verzekerd wanneer u heeft gekozen voor de aanvullende dekking voor glasschade.

Hoe hoog is het bedrag dat mijn verzekering vergoedt?

Dat hangt af van de schade die u heeft en van wat er precies is gebeurd. Zijn er spullen gestolen, dan kunnen we aan de hand van bonnen de waarde bepalen. Of er komt een expert langs die bepaalt wat de waarde was van uw bezittingen. De waarde is onder andere afhankelijk van de ouderdom van uw bezittingen.

Voor welk bedrag ben ik verzekerd?

Wij werken niet met verzekerde bedragen. U krijgt bij ons de garantie tegen onderverzekering. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Tijdens mijn verhuizing staat mijn inboedel op twee verschillende adressen. Zijn spullen op beide verzekerd?

Ja, spullen zijn op beide adressen verzekerd voor een periode van 3 maanden. Let op: lijfsieraden en andere waardevolle bezittingen moeten zich op het adres bevinden waar u op dat moment woonachtig bent.

Ik heb een woonhuisverzekering bij Aon. Heb ik glasdekking nodig op mijn inboedelverzekering?

Nee, dit is niet nodig. Bij de woonhuisverzekering is glas standaard meeverzekerd.

Mijn kind studeert en woont op kamers. Valt de kamer onder onze inboedelverzekering?

Nee, deze valt niet onder uw inboedelverzekering. Uw kind moet een inboedelverzekering aanvragen voor de kamer.

Kan ik mijn inboedel in een opslag bewaren en hoe lang zijn deze spullen dan verzekerd?

Ja, u kunt de inboedel maximaal 3 maanden in een opslag bewaren. Deze opslag moet wel afgesloten kunnen worden. Er is alleen dekking voor diefstal bij braak van buitenaf.

Kan ik mijn verzekering beƫindigen en wat is dan de opzegtermijn

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

 
 

Contactinformatie:

010 448 88 75
Contactformulier

Digitale polismap:

Inloggen
Account registreren

Schade melden: