Veelgestelde vragen

Mijn kind studeert in een andere stad. Moet ik een aparte aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Nee, kinderen die voor studie uitwonend zijn, zijn meeverzekerd als u een gezinsdekking heeft.

Ben ik ook op mijn werk verzekerd?

Nee, op uw werk bent u niet verzekerd. Schade die u in uw vrije tijd veroorzaakt, kunt u wel melden.

Is mijn auto ook verzekerd?

Nee, motorrijtuigen zijn niet verzekerd. Elektrische fietsen zijn dat wel.

Wat vergoedt mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Uw aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u of uw gezinsleden aan anderen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan uw kind die een bal door de ruit van de buren schopt. De aansprakelijk­heids­verzekering vergoedt de kosten van het vervangen van de ruit.

Waar is de aansprakelijkheidsverzekering geldig?

De aansprakelijkheids­verzekering heeft een wereldwijde dekking. U bent dus overal verzekerd, zolang u in Nederland woont. Gaat u in het buitenland wonen, dan kunt u in uw nieuwe thuisland een aansprakelijkheids­verzekering afsluiten.

Zijn mijn kinderen ook meeverzekerd?

Ja, uw kinderen zijn meeverzekerd als u een gezinsdekking heeft. De kinderen zijn verzekerd zolang zij thuis wonen zijn of voor studie op kamers wonen. Op het moment dat zij op zichzelf gaan wonen en zelf de kost gaan verdienen, moeten zij een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Zijn huisdieren meeverzekerd?

Ja, huisdieren zijn meeverzekerd als u deze particulier of als hobby houdt. Dit geldt niet alleen voor honden of katten, maar ook voor bijvoorbeeld paarden. Dieren die voor commerciële doeleinden worden gehouden, vallen niet onder deze verzekering.

Is mijn hele gezin verzekerd?

U kunt deze verzekering afsluiten voor één persoon of voor meerdere personen. In het laatste geval is uw hele gezin verzekerd.

De verzekeringsnemer is overleden en het woonhuis staat te koop. Kan ik de aansprakelijkheidsverzekering opzeggen?

De erven zijn aansprakelijk voor eventuele schade die door de woning wordt toegebracht aan derden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dakpan die van het huis waait. Wij adviseren u de verzekering pas op te zeggen als de woning is verkocht. U kunt de verzekering via e-mail of per post opzeggen.

Mijn kind is voor studie uitwonend, valt deze onder de aansprakelijkheidsverzekering?

Ja, zolang uw kind voor studie uitwonend is, valt hij onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering.

Ik heb een auto geleend en schade veroorzaakt. Valt dit onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Nee, dit moet verhaald worden op de autoverzekering van het betreffende voertuig.

Contactinformatie:

Digitale polismap: