Veelgestelde vragen

Wie bouwt er schadevrije jaren op?

De persoon die verzekerd is (verzekeringnemer).

Hoe bouw ik schadevrije jaren op?

Voor ieder jaar dat u achter elkaar verzekerd bent geweest en geen schade heeft gehad, bouwt u een schadevrij jaar op. Wij gebruiken het aantal schadevrije jaren in de berekening van de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de korting op de premie. Het aantal schadevrije jaren kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar.

De polis wordt opgemaakt met het aantal schadevrije jaren dat u opgeeft bij de aanvraag. Wij controleren achteraf of de schadevrije jaren gelijk zijn aan het aantal dat vermeld is in de Roy-Data database. Roy-Data is een landelijke database waar verzekeraars melding maken van het aantal schadevrije jaren nadat u uw verzekering heeft opgezegd. Een eventueel verschil kan ervoor zorgen dat wij de berekende premie moeten aanpassen.

Is mijn bromfiets ook verzekerd als iemand anders op mijn bromfiets rijdt?

Ja. Die persoon moet dan wel uw toestemming hebben en een geldig rijbewijs. Als deze persoon de schade veroorzaakt, kan dit wel gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. En dus voor de premie die u betaalt.

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Bij schade of verlies geldt een eigen risico van 10% van het schadebedrag met een minimum van EUR 125,-.

Bent u als eigenaar van de bromfiets ouder dan 19 jaar

  • en laat u uw bromfiets besturen door iemand die jonger is dan 19 jaar, dan geldt een extra eigen risico van EUR 500,-.
  • en heeft u iemand jonger dan 19 jaar opgegeven als regelmatige bestuurder, dan geldt het standaard eigen risico van 10% van het schadebedrag met een minimum van EUR 125,-.

Ben ik verzekerd als mijn bromfiets is opgevoerd?

Nee. Een opgevoerde scooter of bromfiets is niet verzekerd. Veroorzaakt u schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Het kan voorkomen dat u die schade vervolgens zelf moet betalen.

Ik heb bij mijn rechtsbijstandverzekering al een dekking voor verkeer. Ben ik dan dubbel verzekerd als ik de rechtsbijstand dekking kies?

Ja. Eén dekking voor verkeer is voldoende.

Wat moet ik doen als ik mijn bromfiets verkoop?

U moet dit aan ons melden. U kunt de verzekering via uw digitale polismap opzeggen. In het  polisoverzicht kunt u via de knop ‘wijzigen’ de verzekering beëindigen. De wijzigingsdatum is de datum waarop het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar staat. Via de knop ‘wijzigen’ kunt u de gegevens van een eventuele nieuwe bromfiets doorgeven

Krijg ik een groene kaart voor mijn bromfiets?

U ontvangt niet automatisch een groene kaart. De groene kaart is voor de bromfietsverzekering alleen nodig als u met de bromfiets naar het buitenland gaat. U kunt de groene kaart wel aanvragen via uw digitale polismap.

In welke landen ben ik verzekerd?

Op de groene kaart staat in welke landen de verzekering geldig is.

Welke beveiligingseisen zijn er?

Als uw bromfiets, snorfiets, scooter of fiets met hulpmotor niet in een afgesloten ruimte staat dan moet deze afgesloten zijn met een ART goedgekeurd slot, categorie 3 of hoger.

Kijk voor meer informatie over ART goedgekeurde sloten op stichtingart.

Wanneer worden er kosten in rekening gebracht?

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering en bij het tussentijds wijzigen van de polis, worden poliskosten in rekening gebracht. Bij het beëindigen van de verzekering worden eveneens kosten in rekening gebracht.

 
 

Contactinformatie:

010 448 88 75
Contactformulier

Digitale polismap:

Inloggen
Account registreren

Schade melden: