Veelgestelde vragen

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Er geldt een eigen risico van EUR 150,- per schade. Dit betekent dat u bij schade de eerste EUR 150,- zelf betaalt.

Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan geldt een eigen risico van EUR 400,-.

Maakt u geen gebruik van onze herstelservice? Dan geldt een extra eigen risico van EUR 500.-.

Wie bouwt er schadevrije jaren op?

De persoon die de verzekering heeft afgesloten (de verzekeringnemer).

Hoe bouw ik schadevrije jaren op?

Voor elk jaar dat u aaneengesloten verzekerd bent geweest en geen schade heeft gehad, bouwt u een schadevrij jaar op. Uw korting kan oplopen tot maximaal 80 procent. Wij gebruiken het aantal schadevrije jaren in de berekening van de premie. Als u meer schadevrije jaren heeft, is uw premie dus lager. Het aantal schadevrije jaren kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar.

Hoeveel schadevrije jaren u heeft, leggen verzekeraars vast in een landelijke database (Roy-Data). Wij controleren achteraf of de schadevrije jaren die u heeft opgegeven gelijk zijn aan het aantal in deze database. Een eventueel verschil kan ervoor zorgen dat wij de berekende premie moeten aanpassen.

Wanneer er sprake is van schade kunt u schadevrije jaren kwijtraken. Dit is afhankelijk van de situatie.

Wat moet ik doen als ik mijn auto verkoop?

U moet dit aan ons melden. U kunt de verzekering via uw digitale polismap opzeggen. In het  polisoverzicht kunt u de verzekering beëindigen. De wijzigingsdatum is de datum waarop het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar is gezet. Via de knop “wijzigen” kunt u de gegevens van een eventuele nieuwe auto doorgeven.

Wat moet ik doen als mijn auto naar de sloop gaat?

U moet dit aan ons melden. U kunt de verzekering via uw digitale polismap opzeggen. De wijzigingsdatum is de datum van afgifte van het vrijwaringsbewijs. Dit bewijs ontvangt u van het sloopbedrijf.

Hoe kom ik aan een groene kaart?

De groene kaart sturen wij na acceptatie van de verzekering. Bent u de groene kaart kwijt? Dan kunt u een nieuwe groene kaart via de digitale polismap aanvragen. Ga hiervoor naar het polisoverzicht en klik op de verzekering waarvoor u de groene kaart wil ontvangen.

Ik heb bij mijn rechtsbijstandverzekering al een dekking voor verkeer. Heb ik een dekking voor rechtsbijstand nodig bij mijn autoverzekering?

Nee, bij de verkeersdekking op uw rechtsbijstandverzekering heeft u al dekking voor uw auto.

In welke landen ben ik verzekerd?

Op de groene kaart staat in welke landen de verzekering geldig is.

Mag ik mijn schade overal laten herstellen?

Ja, wij raden u aan gebruik te maken van onze herstelservice. Die neemt al uw zorgen uit handen. Wij betalen rekeningen rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf. U hoeft niets zelf voor te schieten. Wel betaalt u zelf het eigen risico aan het herstelbedrijf. Kiest u voor een herstelbedrijf dat niet is aangesloten bij onze herstelservice? U betaalt een eigen risico van EUR 650,-. Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan is het eigen risico EUR 900,-.

Ik wil gebruik maken van de herstelservice. Bij welke garages kan ik de schade laten repareren?

Bekijk de lijst met schadeherstellers die zijn aangesloten bij de herstelservice.

Kan ik mijn verzekering beƫindigen en wat is dan de opzegtermijn?

U kunt deze autoverzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Mag er iemand anders in mijn auto rijden?

Ja, u mag zelf bepalen wie er in uw auto rijdt. Bestuurders moeten wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Rijdt er regelmatig iemand anders in uw auto? Dan moet u dit aan ons melden.
Als andere bestuurders schade veroorzaken, gaat dit ten koste van uw schadevrije jaren en no-claim korting. Deze schade kan niet worden verhaald op een aansprakelijkheidsverzekering.

Ik heb schade door vandalisme. Is dit gedekt?

Schade door vandalisme wordt gedekt als u WA + Uitgebreid Casco (All risk) heeft. Denk hierbij aan afgetrapte spiegels, lek gestoken banden en krassen op de lak. Houd er wel rekening mee dat het claimen van dergelijke schade leidt tot een hogere premie.

Weet u niet wie de dader is, maar is de schade veroorzaakt door een ander motorvoertuig? Of is de dader niet verzekerd?  In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een schadevergoeding door het Waarborgfonds. Op de website van het Waarborgfonds vindt u hierover meer informatie.

Waar vind ik de lijst met aangesloten herstellers?

U vindt de lijst met schadeherstellers op de pagina 'Schade melden' van deze website.

Ik heb een tweede auto. Welke schadevrije jaren worden hiervoor gehanteerd?

Schadevrije jaren worden opgebouwd per voertuig en gelden niet voor een tweede auto.

Wanneer worden er kosten in rekening gebracht?

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering en bij het tussentijds wijzigen van de polis, worden poliskosten in rekening gebracht. Bij het beëindigen van de verzekering worden eveneens kosten in rekening gebracht.

 
 

Contactinformatie:

010 448 88 75
Contactformulier

Digitale polismap:

Inloggen
Account registreren

Schade melden: