Schade

Heeft u schade?

Vervelend dat u schade heeft. Wij helpen u graag. Het is belangrijk om uw schade zo snel mogelijk door te geven. Dit kan via een online formulier of via uw digitale polismap. Wij nemen de schade in behandeling en houden u op de hoogte.

Heeft u een aanrijding met een andere verkeersdeelnemer? Dan hebben wij ook het Europese aanrijdingsformulier nodig. Dit moet door beide betrokkenen volledig worden ingevuld.

Ernstige schade
Bij ernstige schade aan uw auto kunt u dag en nacht contact opnemen met alarmcentrale SOS International: 088 – 980 04 02.  Vanuit het buitenland: (+31) (0)88 – 980 04 02.

Herstelservice
Vind een aangesloten schadehersteller in uw regio. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de herstelservice als de auto total loss is verklaard. 

Uw eigen hersteller
U kunt er ook voor kiezen om de schade te laten repareren door een schadeherstelbedrijf dat niet is aangesloten bij onze herstelservice. U betaalt een eigen risico van EUR 650,-. Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan is het eigen risico EUR 900,-.

Bij een schade tot EUR 750,- ontvangen wij graag een gespecificeerde factuur.

Voor schades boven de EUR 750,- schakelen wij een expert in. Geef aan ons door op welke dag de hersteller met het herstel begint. Wij zorgen ervoor dat de expert op die dag langskomt bij de hersteller. Als u dit voor 12:00 uur doorgeeft lukt het meestal om dit voor de volgende werkdag te regelen. Geeft u dit na 12:00 uur door, dan is er een extra werkdag nodig.

Ruitschades
Heeft u ruitschade? Uw standaard eigen risico wordt gehalveerd als u deze schade laat herstellen door Carglass of Autotaalglas. Als de ruit hersteld kan worden zonder vervanging, hoeft u zelf niets te betalen. Bel gratis Carglass op telefoonnummer 088 - 040 61 24 of Autotaalglas op telefoonnummer 0800 - 08 28. Bij Autotaalglas kunt u ook online een afspraak maken.

Schadevrije jaren

Als u een jaar geen schade claimt, krijgt u het daaropvolgende jaar korting op uw premie. Claimt u meerdere jaren geen schade, dan loopt deze korting verder op. Deze bonuskorting kan oplopen tot maximaal 80%.

Als u een schade claimt bij uw autoverzekering en de schade is uw eigen schuld, dan verliest u een deel van uw bonuskorting. Hoeveel korting u verliest, hangt af van het aantal schadevrije jaren dat u op uw naam heeft staan. Deze informatie is terug te vinden in de zogeheten bonus-malusladder. Deze vindt u in de polisvoorwaarden.

Schade wel of niet claimen?

Als u schade claimt, verliest u een deel van uw bonuskorting. Het gevolg is dat u meer premie gaat betalen. Het duurt doorgaans 3 tot 4 jaar voordat u weer de korting heeft die u had voordat u schade reed. Als u meer dan één keer per jaar schade heeft, kunnen de gevolgen voor uw premie groter zijn.

Afhankelijk van de hoogte van de reparatiekosten kan het financieel aantrekkelijker zijn om de schade zelf te betalen en die niet te claimen bij uw autoverzekering. Met behulp van de bonus-malusladder in de polisvoorwaarden kunt u berekenen wat voor u de beste keuze is. Heeft u vragen, neem dan op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur contact op met onze klantenservice: 010 - 448 88 75.

.

Afsluiten rechtsbijstandsverzekering   Afsluiten Autoverzekering Direct afsluiten
 
 

Contactinformatie:

010 448 88 75
Contactformulier

Digitale polismap:

Inloggen
Account registreren

Schade melden: