Vakantietips

Reis geboekt? Wij denken met u mee

Het vakantieseizoen staat voor de deur en waarschijnlijk heeft u al plannen gemaakt voor de zomer. Sommigen geven de voorkeur aan een strandvakantie om te genieten van welverdiende rust, anderen kiezen voor een actieve vakantie vol avontuur. Hoe de ideale vakantie er ook uitziet, er is een aantal praktische zaken die in orde moeten zijn voordat u vertrekt. De veiligheid en het gemak van uw geplande reis staan voorop. U wilt natuurlijk onbezorgd genieten van uw reis. Wij geven u graag tips mee om uw vakantieplezier te garanderen.

Tip 1. Check uw huidige zorgverzekering

Vergelijk uw reisverzekering met uw zorgverzekering. Controleer of ziektekosten in het buitenland volledig vergoed worden. Sommige verzekeraars vergoeden alleen naar Nederlands tarief. Dat betekent dat overige kosten voor uw eigen rekening zijn. Als uw zorgverzekering niet alles vergoedt, is het verstandig om dekking voor geneeskundige kosten toe te voegen aan de reisverzekering.

Tip 2. Medisch paspoort

Gebruikt u medicijnen? Zorg dan dat u genoeg medicijnen bij u heeft en een medisch paspoort. Deze kunt u aanvragen bij uw arts of apotheek.

Tip 3. Zonder aangifte geen schadevergoeding

Raakt uw bagage tijdens de vakantie beschadigd of wordt deze gestolen, doe dan direct aangifte bij de lokale politie. Vraag altijd om een schriftelijk bewijs, indien mogelijk in het Engels. Zonder aangiftebewijs krijgt u namelijk niets vergoed. Let op: u moet bij de schademelding aantonen dat de gestolen spullen van u zijn. Denk aan een aankoopbon, garantiebewijs of een foto.

Tip 4. Met de auto op vakantie: groene kaart mee

Vergeet nooit de groene kaart als u met de auto op vakantie gaat. De groene kaart is uw internationale verzekeringsbewijs en moet u verplicht bij u hebben. Controleer daarom tijdig of de kaart geldig is in het land waar u naartoe gaat of doorheen reist.    

Tip 5. Maak kopieën van belangrijke documenten

Maak altijd kopieën van uw paspoort of identiteitsbewijs, bankpassen en creditcards. Als deze gestolen worden, dan heeft u alle belangrijke gegevens bij de hand. Zorg dat u alle telefoonnummers heeft van belangrijke instanties.

» Meer informatie over de reisverzekering

 
 

Contactinformatie:

010 448 88 75
Contactformulier

Digitale polismap:

Inloggen
Account registreren

Schade melden: